Banner 22 1

RF admittancia

RF admittancia érzékelő RF admittancia érzékelő

RF ADMITTANCIA szintkapcsolók porra és folyadékra

A HYCONTROL RF Admittancia szintkapcsolói alapelve, hogy az érzékelőtől rádió frekvenciás impulzus halad a föld felé, mely általában lehet a tartály fala is.

E két hely között a folyadék mennyisége befolyásolja, hogy mennyi energia kerül át. Ez a nagyon kis mennyiségű energia mozgás egy sokszor ismételhető mérést tesz lehetővé a szintek (levegő/folyadék vagy folyadék/folyadék) érzékelésére.

Az RF Admittancia elve teljesen hasonló a kapacitív szintérzékelőkéhez, de ezek még két fontos áramkörrel vannak kiegészítve. Az oszcillátor tároló és szaggató áramkörei lehetővé teszik a független mérését a kapacitásnak és az ellenállásnak.

Mivel mindkét esetben a bevonat vagy lerakódás hatása, a fizikai törvények alapján, azonos nagyságú, így ez a hiba kiejthető és nem fogja befolyásolni a mérést. Az RF Admittancia mérés tekinthető a kapacitív elvű mérések következő generációjának.

Nagy előnye, hogy szélsőséges hőmérsékleti és nyomástartományokban használható, nincsenek mozgó alkatrészek. Hátrányának tekinthető, hogy a folyadékba benyúlik, a granulátumok mérésénél más tényezőket, mint pára, érzékelő helye is fontos figyelembe venni.

A szigetelő és változó dielektromos állandójú anyagoknál, csak akkor lehet jól mérni, ha az anyag homogén. Ekkor lehet alkalmazni egy dielektromos állandót mérő referencia érzékelőt, mellyel kompenzálni lehet a mérést.