Banner 22 1

Mikrohullámú elvű szintkapcsoló

Mikrohullámú adók és vevők Mikrohullámú adók és vevők

Ezek a mikrohullámú kapcsolók egy egyszerű, kontaktus nélküli, a közeggel nem érintkező kapcsolók, melyeket folyadékra és porokra is lehet alkalmazni.

A mérés egy adóból és egy vevőből áll, melyek max. 40 m-re lehetnek és egymás felé kell nézniük. A működés közben az adó folyamatos alacsony energiájú mikrohullámot bocsát ki a vevő felé.

A kimeneti relé az akadály jelenlététől függően kapcsol. A kapcsoló a vevőbe kerülő mikrohullámú energia mennyiségétől függően, állítható módon kapcsol, azaz az érzékenység állítható.

Tipikus alkalmazás a tömegáram (átfolyás)  jelenléte vagy hiányának mérése, a visszatorlódás ellenőrzése, gépjárművek behajtásának regisztrálása, sorompó, forgalomirányító jelzőberendezés működtetése.

Előnyök:

A mérési elv előnye, hogy az adó illetve vevő ablakok mögött lehet, melynek anyag Teflon, PP.

A mikrohullám áthatol szennyeződéseken, lerakódásokon és érzéketlen a por vagy gőz jelenlété iránt.

Könnyű felszerelés, nincs szükség az adó-vevők pontos vonalba állításra. A fogadott hullám erősségét 15 LED mutatja.

Biztonságos, nem igényel különleges óvó rendszabályokat a telepítése. Az energia szintje minden ipari szabvány alatt marad.

Sok rendszerben a diódás detektálást használták, ez a rendszer a korszerúbb Heterodyne érzékelésen alapul, melynél a kimenet arányos a a fogadott energiával.

Média