Webmesterkurzusok Banner

Webmaster, WIND

Multifunkciós mérő-, vezérlő-, adatgyűjtő műszer Multifunkciós mérő-, vezérlő-, adatgyűjtő műszer

Mérési, szabályozási lehetőségek: 

  • pH, Redoxpotenciál, szabad klór mérése
  • vezetőképesség, hőmérséklet mérése
  • pótvíz mérése, leiszapolás, vegyszer- és biocid adagolás, szintmérés stb.

A Walchem WebMaster® WIND egy multifunkcionális mérőműszer, amely közvetlenül képes legfeljebb 4 (pH, elektródás és elektróda nélküli vezetőképesség, redox, klór, klórdioxid, perecetsav, hidrogén peroxid, hőmérséklet, tetszőleges mV) mérőszondát, valamint szint, mennyiség stb. nyolc, 4-20 mA-es jeladóját, ezen felül 12 digitális jelet fogadni.
A műszer beépített webszervert tartalmaz, így USB csatlakozón, modemen vagy Ethernet hálózaton keresztül is elérhető. A webes felületen — megfelelő jogosultság birtokában — minden paraméter megtekinthető, illetve módosítható. A mérési eredmények grafikonon megjeleníthetők, letölthetők, naplózhatók.
Veszély vagy hiba észlelésekor a Walchem WebMaster® e-mail-ben vagy SMS-ben riasztja a kezelő(ke)t. Több mérőhely esetén a készülékek helyi hálózatba is szervezhetők, ilyenkor egyik a mestergép, a többi (maximálisan 16) a szolga szerepét tölti be.

E felépítés modemes internetkapcsolat használatakor előnyös. Ilyenkor beépített modem segítségével, telefonvonalon keresztül csatlakoztatható a WebMaster a világhálóra. A Shoulder Tap szabadalmaztatott eljárás gondoskodik arról, hogy ne legyünk állandó, on-line kapcsolatban a világhálóval. A készülék csak akkor csatlakozik, ha adatot kell szolgáltatnia (gyűjtött adatok, riasztás), vagy bármikor „felébreszthető”, ha az üzemeltető a folyamatot módosítani vagy ellenőrizni kívánja.

Kézi és automatikus adatgyűjtés, naplózás. A kiválasztott paraméterek és a beállított időtartományok (1óra, 12 óra, 1 nap, 1 hét, 2 hét, 1 hónap) után a WIND a rendelkezésre álló memória alapján, automatikusan kiszámolja a mintavételek közötti minimális időtartamot. Ezután könnyen megadható, változtatható a mintavétel gyakorisága. A kézi és automatikus naplózás egymáshoz dinamikusan kötött. Ha az adott beállítás elhasználja a 25Mbyte memóriát, akkor a másikat kikapcsolja.

Az automatikus adatgyűjtés lehet állandó, ciklikus vagy eseményhez (ALARM) kötött is. Az adatokat log fájlba gyűjti addig, amíg letelik az időtartomány, vagy addig, amíg le nem töltik a fájlt. Ha bármelyik bekövetkezik, újra kezdődik az adatgyűjtés. Ha nem történik meg a letöltés, elmenti az adatokat és új fájlt kezd (max. két fájl lehet egyidőben).
A naplókat lehet automatikusan, ciklikusan megadott e-mail címre küldetni. A műszer a naplókhoz hasonlóan, a rendszer állapotot is tudja szolgáltatni. A műszercsaládot eredetileg a vezető vegyszergyártóknak fejlesztették ki és az egész világon, így Magyarországon is használják. A Walchem Webmaster® WIND elsődleges alkalmazási területei hűtőtornyok, kazánházak, szennyvíztisztítás, galvánipar és öntözés, de az ipar szinte minden területén, valamint szállodák, uszodák, magánházak rendszereiben is használható.